< Itzuli berrietara

Tolosako Ama jatetxeko Javier Ribero eta Gorka Rico sukaldariak, Madrid Fusion-en Sukaldari Errebelazioen saria jaso dutenak

EUSKADI GASTRONOMIKA
·
26/01/2023
/uploads/image/1677238993_javi_y_gorka_de_ama_sm.jpg

Horixe da sukaldaritzako promesa gazte hauek Ama-n Tolosako erdialdean garatzen duten filosofia. Proiektu hori inguruko produktuak eskaintzeagatik eta errezeta zaharrak eguneratzeagatik bereizten da. Hori da bere arrakasta eta errekonozimendua, Repsol Gidaren eguzkiak distiratzen duena.

Urtarrilaren 23tik 25era egin den Madrid Fusion goi-sukaldaritzako kongresuaren barruan kokatu behar da sari hori, eta gastronomiaren sektoreko profesional nabarmenenak biltzen ditu urtero. Javier eta Gorka zortzi finalisten artean nabarmendu dira, sortzen ari den talentua aitortzen duen sari hau eskuratuz.

Euskal ordezkaritza Madrid Fusionen Andoni Luis Adurizek osatu du. Eragin handiko sukaldari geldiezin honek auditorium nagusia inauguratzeko enkargua jaso zuen, eta munduko sukaldeetan berrikuntzaren eta ideia berrien aldeko apustua egin zuen. Gastronomian duen bilaketa-jarreraz ere hitz egin zuen, egindako lanetik abiatuta eta sormenez aurrera eginez etorkizunerantz. Errenteriako sukaldariak, bi Michelin Izar zituenak, omenaldia egin zion bere hitzaldian, Mugaritz (Muga eta haritza) jatetxeak 25 urte bete zituenean.

Biltzarrak irauten duen hiru egunetan, erakustaldi teknikoak, prestakuntza-tailerrak, lehiaketak eta sari-banaketak egiten dira. Mundu osoko sukaldeentzako erakusleiho honetan, Irungo Danako Jatetxeko David Rodriguezek eta Bilboko The Boar tabernako Borja Etxebarriak parte hartu zuten Espainiako Ostalaritza Tapas eta Pintxo Txapelketaren lehen edizioan.

 

      Fotos de Ama y Madrid Fusión.

Lotutako berriak

Partekatu sareetan