Esperientziak
Inspiratu eta erreserbatu zure plana

Esperientzia bat bizitzea irakaspen paregabea da

Mahats-biltzean mahatsak batzea, gazta egiteko oihala jartzea, sagardo bihurtuko den sagarra zanpatzea, pintxo-lantegi bateko osagaiak prestatzea, artaldea gidatzea… behaketa hutsetik urrunago iristen diren esperientziak dira. Parte-hartzaileek aktiboki jarduten dute horietan, emozioak partekatzen dituzte eta oroimenean gordeko duten bizipen batez gozatzen dute.

  Lehendik diseinatutako planak eta esperientziak eskaintzen dizkizugu, gure gastronomiaren onenaz zentzumen guztiekin goza dezazun.



/uploads/image/1708417008_anana_1_sm.png

Añanako gatz harana eta sagardotegia

Gatz Haraneko bisitaren eta daskaketaren esperientziak ordu eta erdi irauten du, eta ondoren, udan, Gatz Spaz nahi adina denbora gozatu ahal izango duzu. Bestalde, sagardotegian, sagardoa egiteko prozesua ezagutuko duzu eta sagar mota ezberdinez egindako sagardoa dastatzeko aukera izango duzu, zure zentzumenak gozatuko dituen menu tradizionalarekin batera.

/uploads/image/1711379706_expsidramaraqua_f10_sm.jpg

Sagardoa eta itsasoa

Donostiako Aquarium-a bisitatuz balearen arrantzaren abentura gogora ekarriko duzu eta benetazko balea baten hezurduraren tamaina ikusiko duzu. Arrainak eta marrazoak ikusi ostean, itsasoa zain izango duzu Kontxako Badian zeharko ibilaldi zoragarriaz gozatzeko. Ba al zenekien sagardoa itsasoari oso lotua dagoela? Sagardoetxea Museoan, marinelek eskorbutoa ekiditzeko zuten sekretua ezagutuko duzu. Jardunaldia amaitzeko, sagardotegiko gastronomia dastatzeko aukera izango duzu.

/uploads/image/1705663511_cata_a_ciegas_sm.jpg

Dastaketa itsua

¿Cansado de dejarte llevar por las marcas? ¿Eliges tu vino en función de la añada? ¿O dejas que sea la etiqueta y el diseño de la botella los que decidan por ti? Sin ninguna influencia, totalmente ciego, te entretendrás intentando identificar los vinos y conocerás sus aromas primarios, secundarios y terciarios.

/uploads/image/1711380276_expsidreria_f00_sm.jpg

Sagardoetxea museoa eta sagardotegia

Bisita ezazu Sagardoetxea Sagardoaren Museoa sagardotegira joan aurretik eta zure Sagardoaren Lurraldeko esperientzia borobilduko duzu. Gure proposamena museoa osatzen duten sagastiaren eta museo-gunearen bisita gidatua egitea da eta sagardo dastaketa gidatu batekin amaitzea. Ondoren sagardotegira joan zaitezke ikasitakoa praktikan jartzera!

/uploads/image/1706201098_bisita_arrantzale_4_sm.jpg

‘Itsas tradizioa eta bertako jakiak’ programa

Esperintzia honetan MATERen antzinako bizitza ezagutuko duzu eta euskal arrantza tradizionalaren sektorearen egunerokoa ezagutu ahal izango duzu. Gainera, Kantauriko antxoaren antzinako kontserba teknika preziatua ikasiko dugu, y zure kontserba propioa egin ahalko duzu etxera eraman eta bertan dastatzeko.

/uploads/image/1711380744_sagardoetxeamuseoa_1_sm.jpg

Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa

Museo gastronomiko honetan sagardoaren kulturan zein Euskal Herriko usadioetan barneratuko zara. Etorri zaitez sagardoaren historia eta euskaldunek mendeetan zehar sagardoarekin izan duten harreman estua ezagutzera. Museo honetan sagastian paseatu ahal izango duzu eta urtaroen arabera aldatzen den paisaia ezagutu: sagarrondoen loraldia udaberrian eta sagarraren uzta udazkenean.