Esperientziak

Inspiratu eta erreserbatu zure plana

Esperientzia bat bizitzea irakaspen paregabea da

Mahats-biltzean mahatsak batzea, gazta egiteko oihala jartzea, sagardo bihurtuko den sagarra zanpatzea, pintxo-lantegi bateko osagaiak prestatzea, artaldea gidatzea… behaketa hutsetik urrunago iristen diren esperientziak dira. Parte-hartzaileek aktiboki jarduten dute horietan, emozioak partekatzen dituzte eta oroimenean gordeko duten bizipen batez gozatzen dute.

  Lehendik diseinatutako planak eta esperientziak eskaintzen dizkizugu, gure gastronomiaren onenaz zentzumen guztiekin goza dezazun.



/uploads/image/1720784617_tolosa_mercado_erabiltzeko_baimenarekin_miguel_angel_sebastian_pascual_1_sm.jpg
Tolosako Azoka

Bisita gidatua Euskal Herriko azoka tipikoenetako batera, Tolosako Azoka. Barneratu Zerkausiaren esparruan bertako produktuak aurkitzeko, eta Berdura plazan gure lore eta landareen koloreez usaintzeko eta gozatzeko.

/uploads/image/1721043295_balerdipeko_sm.jpg
Balerdipeko erleak

Balerdipeko erleak bertako erle beltzarekin lan egiten duten bi erlezain gazteren proiektua da. Euren lana bertatik bertara ezagutzeko aukera eskaintzen dute, bertako erlea zaintzearen garrantzia ekologiko eta kulturalaz gehiago jakin eta eztia naiz argizaria oinarri hartuta Mattin eta Inaxiok ekoizten dituzten produktu ezberdinak dastatu eta ezagutzeko aukera emanez.

/uploads/image/1721044880_manso3_sm.jpg
Kozinatu Felixekin, Félix Manso Ibarla Jatetxean

5 plater prestatuko ditugu, eta prestatzen amaitutakoan jan egingo ditugu, plater bakoitzari egokitutako ardo batekin lagunduta.

/uploads/image/1721053425_goine_lacteos_sm.jpg
Hernio magalean dagoen gaztandegi bat bisitatu

Gorua Goiena baserria (Goine) 1783an eraiki zuten Hernio mendiaren magalean. Gaur egun, Idiazabal gazta, gaztazarra, gazta freskoa, mamiak eta jogurtak egiten dituzte, besteak beste. 2022an bere pasta biguna Esnekiko txapelduna izan zen. Ezagutu artzaintzaren tradizioa eta ingurune ikusgarri baten edertasuna, baita produktu hauen elaborazio prozesua ere.

/uploads/image/1721739661_275917281_urdapilleta_euskal_txerriak_2_sm.jpg
Ezagutu txerri autoktonoa, Euskal Txerria

Pello Urdapilleta, bere Elola baserrian, Euskal Txerri autoktonoa berreskuratzeko lanean ari da. Bisitan, baserrian egindako produktuen zapore paregabeaz goza dezakezu.

/uploads/image/1721737929_275619438_mahala_baserria_2_reduc_sm.jpg
Ezagutu Mahala baserria eta bere produktuak nola egiten diren ikasi

Mahala Leaburuko herri txikian dagoen baserria da. Hurbildu zure instalazioetara baserrian egindako produktuak ezagutzeko.