Errezetak

/uploads/image/1673456074_1260653_sm.jpg
BAKAILAOA PIL-PILEAN

Olio onak eta bakailaoaren gelatinak egiten dute miraria, betiere teknika eta pazientzia eskatzen dituen mugimendu erritmikoaren eraginez. Gure errezeta tradizionalen artean ikurretako bat den honetan, bat egiten dute soiltasunak eta zaporeak, hori bai, berakatza eta pipermina lagun.

/uploads/image/1673519045_mina_3_sm.jpg
ARTO SOPA

Txakinarto arto-zopa, Mina jatetxekoa

/uploads/image/1673520385_txipirones_1_eg_sm.jpg
TXIPIROIAK BEREN TINTAN

Beltz kolorea ez da inoiz horren argitsua izan. Gure gastronomiako jakirik miretsienetako bat da, txundigarriak dira haren kolorea, usaina eta zaporea. Saltsa horren protagonista txipiroiaren tinta da, eta, egia esan, ogia bertan busti eta atzamarrak miazkatzeko gogoa ematen du.

/uploads/image/1673521807_aratz_zabaleta_sm.jpg
ERREBOILOA

Saltsa berdean muxilekin, Aratz erretegikoa

/uploads/image/1673522623_marques_de_riscal_sm.jpg
MUTUR-RAVIOLIA

Madari-purearekin eta txibiarekin, Marqués de Riscal hotelekoa

/uploads/image/1673525355_akelarre_2_sm.jpg
ZITRIKOEKIN EGINDAKO POSTREAREN ERREZETA

Akelarre jatetxekoa

/uploads/image/1673525782_zarate_3_sm.jpg
BAKAILAO-TRIPAKIAK BIZKAIKO ERARA

Zarate jatetxekoak

/uploads/image/1673592357_arzak_sm.jpg
TXANGURRO -EDO BUIA- APERITIBOA

Arzak jatetxekoa: karramarro bila

/uploads/image/1673593395_bonito_tomate_5_eg_sm.jpg
HEGALUZEA TOMATEAREKIN

Udan egiteko errezeta ezin hobea da, bi osagaien sasoia baita uda. Hegaluzeaz eta tomateaz ari gara, noski. 

/uploads/image/1673602797_a_reduc_sm.jpg
LEGATZA SALTSA BERDEAN

Euskal Herriak legatzarekin duen lotura berezia agerikoa da kontsumo-datuei erreparatuta.

/uploads/image/1673603223_bacalao_a_la_vizcaina_sm.jpg
BAKAILOA BIZKAIAKO ERARA

Euskal sukaldaritzaren errezeta tradizionala, beste asko bezala, eboluzionatuz joan dena denboraren poderioz.