< Itzuli berrietara

Euskadiko turismoa Norvegiako Sagardoaren nazioarteko topaketa nagusian

EUSKADI GASTRONOMIKA
·
08/11/2022
/uploads/image/1675095119_siderfestival_fb_event_2022_01_sm.png

Sagardoaren Kulturako Norakoen Nazioarteko Sarea (www.ciderlands.org), gaur egun, Europako hamar norakok osatzen dute, eta horien artean dago Euskadi. Bere helburu garrantzitsuenetakoa norako turistiko horien nazioarteko sustapena egitea da.

Sagardoaren nazioarteko ekitaldi honetan azpimarratzekoa da Eusko Jaurlaritzako Turismoak Hanen-ekin (Norvegiako landa turismoaren eta nekazaritza produktuen erakunde nazionala) batera antolatutako afaria: Norvegiaren eta Euskadiren arteko senidetze gisa, sagardoaren eta gastronomiaren munduan erreferentziazko bi helmugak elkartuko dira. Afaria Ama Taberna jatetxeko (Tolosa, Gipuzkoa) Javi Rivero eta Gorka Rico sukaldari gazte eta talentudunek egingo dute, eta Ion Zapiain Zapiain sagardotegiko (Astigarraga, Gipuzkoa) ordezkariarekin batera, gonbidatuek “4 kolorez margotua” menu bereziaz eta sagardo hoberenez gozatzeko aukera izango dute.

Gainera, Euskadi Turismo protagonista izango da NICA 2022 & Norwegian Cider Festival ekitaldiko hitzaldietan. Bertan, Euskadi nazioartean turismo gastronomikoaren helmuga gisa ezagun bilakatu duten ibilbide eta mugarrien ikuspegi orokorra eskainiko da, Euskadi Gastronomikaren papera nabarmenduz.

 

EUSKADI TURISMO EN EL PRINCIPAL ENCUENTRO INTERNACIONAL DE SIDRA EN NORUEGA

Sagardoaren Lurraldea y Turismo del Gobierno Vasco participarán en el NICA 2022 & Norwegian Cider Festival, prestigioso evento del mundo de la sidra que se celebrará en Bergen (Noruega) del 10 al 12 de noviembre. El evento contará con numerosos actos y el III Encuentro Anual de Ciderlands.

La Red Internacional de Destinos de la Cultura de la Sidra (www.ciderlands.org) está formada, actualmente, por diez destinos europeos, entre los que se encuentra Euskadi. La promoción internacional de dichos destinos turísticos es uno de los objetivos principales de la Red.

En este evento internacional de la sidra destaca la organización de una cena por parte de Turismo del Gobierno Vasco con la colaboración de Hanen (organización nacional de turismo rural y productos agrícolas en Noruega), a modo de hermanamiento entre Noruega y Euskadi como dos destinos de referencia en el mundo de la sidra y la gastronomía. La cena será oficiada por los jóvenes y talentosos cocineros Javi Rivero y Gorka Rico del Restaurante “Ama” (Tolosa, Gipuzkoa) que, junto con Ion Zapiain, representante de la Sidrería Zapiain (Astigarraga, Gipuzkoa) deleitarán a los invitados con un menú “PINTADO DE 4 COLORES” y regado por las mejores sidras.

Además, Euskadi Turismo será protagonista en el programa de conferencias del NICA 2022 & Norwegian Cider Festival, donde se ofrecerá una visión general del recorrido e hitos que han convertido a Euskadi en un destino de turismo gastronómico reconocido internacionalmente, destacando el papel de Euskadi Gastronomika.

Gehiago honetaz... Lotutako berriak

Partekatu sareetan