Produktuen eta historia duten gastronomiaren zale bazara, ezin duzu galdu Mondeju Azoka Amezketa-n! Ekitaldi berezi honek Tolosaldea eta Goierriko produkturik tradizionalenetako bat ospatzen du: mondejua. Gure sustraiekin bat egiten gaituen platera da, gure lurraren aberastasuna dastatzera gonbidatzen gaituena.
Mondejua: Historia Duen Altxor Gastronomikoa
Txindoki mendiaren magaletan, mondejua belaunaldiz belaunaldi Amezketa eta Aralar inguruko kulturaren ikur izan da. Iraileko azkenetan menditik jaisten diren artaldeetan esne ematerik ez duten ardiak aprobetxatuz sortu zen mondejua; eta embutitu sinple bat baino askoz gehiago da: jakintza zahar baten emaitza, baserrietan partekatua eta ama-alaben bidez transmititua, garaiekin egokitzen jakin izan duena.
Zaporez beteriko jaki hau, nagusiki ardi haragiarekin eta porruarekin prestatua, familia loturaren sinbolo izan da (mondeju-jana). Gaur egun, taberna eta tokiko sukaldeei esker, altxor gastronomiko honetaz giro festibo eta goxo batean gozatu ahal dugu.
Produktu honi buruz gehiago jakin nahi baduzu, Tolosaldeako webgunean artikulu osoa duzu.>>
Zer aurkituko duzu Mondeju Azokan?
Datozen [data], Amezketa plaza biziz, zaporez eta usainez beteko da, gure tradizioen bihotzera eramango zaituen egun bakarra izateko. Zatoz eta gozatu mondejuaren protagonismoaz, Euskal Herriko ardo onenekin batera.
Ekitaldiaren Egitaraua:
Jaia Guztiontzat
Guztiok gonbidatu nahi zaituztegu —herritarrak, bisitariak, eta lagunak— goiz berezi honetaz gozatzera. Amezketa-ren esentziaren parte izan, mondeju pintxoak dastatu, eta tokiko ardoekin egindako maridaje perfektuarekin harritu zaitez. Besoak zabalik espero zaituztegu!
Zatoz Amezketa-ra eta bizi aparteko esperientzia gastronomiko bat!
Ekitaldi hau Tolosaldea helmugako turismo jasangarriaren planaren baitan antolatzen da, Eusko Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailaren laguntzari eta Next Generation EU-Europar Batasuneko Funts Komunitarioen finantzaketari esker.