< Itzuli berrietara

NATIONAL GEOGRAPHIC ALDIZKARIAK EUSKADIRA BIDAIATZEN BADUZU PROBATU BEHARREKO PLATERAK GOMENDATZEN DITU

EUSKADI GASTRONOMIKA
·
11/10/2023
/uploads/image/1697027797_blog_4_sm.png

National Geographic aldizkariak euskal sukaldaritzako plater tipiko batzuk zehazten ditu, bisitatzen gaituzten turistek galdu ezin dituztenak. Artikulu honetan Euskal Herrian dagoen tradizio gastronomiko aberatsa islatzen duten tokiko plater eta produktuen aukera zabala agertzen da.

Jaime de las Heras Martin bidaietan, gastronomian eta ardoetan espezializatutako kazetariak dioenez, " Euskadi pintxoen eta goi mailako sukaldaritzaren lurraldea da, eta jateaz eta edateaz hitz egiten badugu, lehen mailako bermea du sukaldaritzan".

Gehienak marmitakoa, bakailaoa, erreboiloa parrillan edo porrusalda bezalako euskal jakiak dira, euskal janariak, tradizio eta nortasun sendoarekin, munduko sukaldaritza elitean urteak daramatzala erakutsiz.

Informazio gehiago: Euskal Herrira egindako edozein bidaiatan probatu beharreko platerak.