“Gatz Harana + Dastaketa” bisita komenigarria da Añanara lehen biziko aldiz gerturatzen denarentzat, gatzaga ezagutuko du, bere garrantzia, ekoizpen eta berreskurapen lanak eta gainera Añanako Gatzaren sekretuaz ohartuko da, adituentzat munduko gatzarik onenetarikoa. Añanako gatzak orain dela denbora batetik sukaldari famatuak erakartzen ditu, beraien sormenerako erabiltzen dute eta mundo osoan sustatzen dute.
Dastaketa Euskal Herriko Unibertsitateko Zentzumen Analisiaren Laboretegiak (LASEHU) garatutako metodologiarekin egiten da. Era erraz eta atsegingarri batekin ebaluatzen da, baina baita profesionaltasunarekin, itxura, usainmena eta dastamena Gatz Hareneko gatz mota desberdinak: gatz minerala, gatz lorea, gatz likidoa eta txuzoa.Dastaketak ere aztertzen ditu Añanako Gatzak zapore desberdinekin nahastuta cayenne,baratxuria, probentzako belarrak eta oliba beltza.