< Itzuli berrietara

9 esperientzia enogastronomiko bultzatzen ditu Irun eta Hondarribia dastatzeko

BIDASOA ACTIVA BIDASOA BIZIRIK
·
17/02/2025
/uploads/image/1739808811_caratula_768x405_sm.png

Irun eta Hondarribiko Udalek, Bidasoa biziriken bitartez, kanpaina bat jarri dute abian eskualdeko establezimenduek eskaintzen dituzten bederatzi esperientzia enogastronomikoak sustatzeko, eskualdea kalitatezko helmuga gastronomiko gisa duen posizionamendua indartzeko.


Ekimen honen helburua da tokiko produktuaren zabalkundea sustatzea eta esperientzia horiek bisitarientzat zein herritarrentzat oro har eskaintza erakargarri bihurtzea.


Guztira, tokiko 6 establezimenduk eskainitako bederatzi esperientzia dira, hiru Irungoak eta hiru Hondarribikoak, lurraldeko gastronomiaren aniztasuna eta bikaintasuna islatzen dutenak:


• Félix Manso (Ibarla-Irun): Pintxo eta ardo dastaketa eta sukaldaritza Felixekin.
• Ola Sagardotegia (Irun): Bisita gidatua sagardotegiko menuarekin eta sagardo dastaketa.
• Mendibil ardotegia (Irun): ardo-dastatzea.
• Gastroteka Danontzat (Hondarribia): Merkatua eta sukaldaritza.
• Bidatour Kultura & Turismo (Hondarribia): Goazen Txikiteora! Tour gastrokulturala.
• Hiruzta Bodega (Hondarribia): Bisita gidatua dastaketa eta esperientzia enogastronomikoarekin.

Bideoak, liburuxka bat eta sustapen-kanpaina bat

Esperientzia horiek zabaltzeko asmoz, bederatzi esperientzia enogastronomikoen bideoak egin dira. Bideoak hainbat hizkuntzatan daude eskuragarri, eta azpidatziak dituzte irisgarritasun-irizpideen arabera. Bideoak esperientzia horiek sustatzera bideratuta daude, webgunearen, sare sozialen eta beste kanal digital batzuen bidez. 

Gainera, Helmuga Turistiko Adimendunen (DTI) estrategiaren parte dira, DTI Gida Planaren barruan, lurraldeko turismo-eskaintzaren irisgarritasuna eta hedapena hobetzeko.

Bestalde, Irun eta Hondarribiko gune turistikoetan eskuragarri egongo diren esperientzia guztien berri ematen duen liburuxka berri bat ere egin da.
Gainera, hurrengo hilabeteetan sustapen-kanpaina bat egingo da hainbat baliabide eta euskarritan, turista nahiz eskualdeko pertsona gehiagorengana iristeko.

Bidasoa biziriketik turismo garapen iraunkorrarekin eta eskualdeko aberastasun kultural eta historikoaren sustapenarekin konprometituta jarraitzen du, nazioko eta nazioarteko publikoari kalitatezko eskaintza paregabea erakutsiz. Gainera, honelako proiektuekin turismoa desestazionalizatzea eta sasoiz kanpoko bisitak bultzatzea bilatzen dugu, Irun eta Hondarribia helmuga erakargarri gisa sendotuz urte osoan zehar.